Leczo wegetariańskie
W węgierskim stylu.

Składniki na ok. 4 porcje:
- 20 dag kotletów sojowych, - cukier, - 1/2 kg papryki kolorowej i cebuli, - 1/2 kg marchwi i pieczarek, - 4 ogórki kiszone, czosnek, olej, - słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, - papryka mielona, ostra, - przyprawa uniwersalna
Przygotowanie:
Kotlety sojowe ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej, pokroić w paski. Cebulę, paprykę, pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na oleju. Marchew pociąć w słupki. Składniki włożyć do garnka, podlać wodą, dusić. Gdy woda trochę odparuje, dodać keczup, koncentrat i pokrojone w kostkę ogórki. Dodać też przyprawę uniwersalną, paprykę, odrobinę cukru i posiekane 3 ząbki czosnku. Chwilę jeszcze dusić. Leczo powinno być ostre i dość gęste. Czas przygotowania 45 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".