Reklama

Reklama

Leczo z kiełbasą

Jednogarnkowe potrawy cieszą się wielką popularnością. Są szybkie, proste i nie wymagają użycia wielu naczyń i garnków. Leczo w tym przypadku wydaje się być daniem idealnym.

Składniki

  • 1 kg kiełbasy myśliwskiej,
  • 4 duże cebule,
  • 1 duża papryka czerwona,
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • puszka pomidorów bez skórki lub
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • łyżka mąki
  • 1/4 kostki masła.

Cebulę pokroić na półplasterki, kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasteki. 

Cukinię umyć i obrać, pokroić w półplasterki.

Podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną paprykę, cukinię i pomidory. Zaprawić passatą, dodać sól i pieprz. Chwilę poddusić i zagęścić mąką. 

Można podać z bagietką lub ryżem na sypko.

***

Zobacz również:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>     

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: leczo | danie jednogarnkowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy