Leczo z kiełbasą

Jednogarnkowe potrawy cieszą się wielką popularnością. Są szybkie, proste i nie wymagają użycia wielu naczyń i garnków. Leczo w tym przypadku wydaje się być daniem idealnym.

Leczo to szybkie i pyszne danie jednogarnkowe
Leczo to szybkie i pyszne danie jednogarnkowe123RF/PICSEL

Cebulę pokroić na półplasterki, kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasteki.

Cukinię umyć i obrać, pokroić w półplasterki.

Podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną paprykę, cukinię i pomidory. Zaprawić passatą, dodać sól i pieprz. Chwilę poddusić i zagęścić mąką.

Można podać z bagietką lub ryżem na sypko.

***

Zobacz również:

Laura Breszka: Staram się żyć, jakby pandemii nie byłoNewseria Lifestyle/informacja prasowa
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas