Reklama

Reklama

Legumina z tapioki

Pyszny i prosty w przygotowaniu deser.

Składniki

  • 70 g tapioki, drobnej
  • woda (ilość do namoczenia tapioki)
  • 340 – 360 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 460 g mleka 3,2%
  • 20 g cukru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej tapiokę, dodać wodę, odstawić do namoczenia na 30 min. Po tym czasie tapiokę odcedzić przez koszyczek, odstawić.

2. Do naczynia miksującego włożyć mango, zmiksować 10-15 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.

3. Do naczynia miksującego włożyć namoczoną tapiokę, dodać mleko i cukier, wymieszać 10s/obr. 3, następnie podgrzewać 15 min/ 90C/ obr.3. Deser przełożyć do pucharków, udekorować musem z mango i wiórkami kokosowymi.

Reklama

4. Leguminę z tapioki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzoną.

Jeśli nie masz urządzenia THERMOMIX®

1. Tapiokę odstawić do namoczenia w wodzie na 30 min. Po tym czasie tapiokę odcedzić przez koszyczek, odstawić.

2. Mango zblenować. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.

3. Namoczoną tapiokę wymieszać w garnku z mlekiem i cukrem, następnie podgrzewać ok. 15 min. Deser przełożyć do pucharków, udekorować musem z mango i wiórkami kokosowymi.

4. Leguminę z tapioki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzoną.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy