Reklama

Reklama

Lekka pianka z musem

Rozpływa się w ustach!

Składniki - spód

  • 4 jajka
  • 7 dag mąki tortowej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki cukru

Składniki - masa

  • litr mleka
  • szklanka kaszy manny
  • 20 dag masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Składniki - polewa

  • 20 dag dżemu truskawkowego

Sposób przygotowania

1. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Obie mąki przesiej do masy i delikatnie połącz. Całość wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 170°C. 

2. Zagotuj mleko, wsyp kaszę, szybko mieszaj. Gotuj około 5 minut, cały czas mieszając. Wystudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawaj kaszę. Wyłóż na wystudzony spód. Dżem podgrzej w garnku, wystudź, przetrzyj przez sito i polej ciasto. Schładzaj 2 godziny.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje