Lekka pianka z musem

Rozpływa się w ustach!

Ciasto pianka
Ciasto piankamateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Obie mąki przesiej do masy i delikatnie połącz. Całość wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 170°C. 

2. Zagotuj mleko, wsyp kaszę, szybko mieszaj. Gotuj około 5 minut, cały czas mieszając. Wystudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawaj kaszę. Wyłóż na wystudzony spód. Dżem podgrzej w garnku, wystudź, przetrzyj przez sito i polej ciasto. Schładzaj 2 godziny.

Czekoladowy deser z chia - wyborne domowe piankiInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas