Lekka pianka z musem
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- spód
- 4 jajka
- 7 dag mąki tortowej
- 3 dag mąki ziemniaczanej
- 1/3 szklanki cukru
- masa
- litr mleka
- szklanka kaszy manny
- 20 dag masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- polewa
- 20 dag dżemu truskawkowego
Sposób przygotowania
1. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Obie mąki przesiej do masy i delikatnie połącz. Całość wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 170°C. 2. Zagotuj mleko, wsyp kaszę, szybko mieszaj. Gotuj około 5 minut, cały czas mieszając. Wystudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawaj kaszę. Wyłóż na wystudzony spód. Dżem podgrzej w garnku, wystudź, przetrzyj przez sito i polej ciasto. Schładzaj 2 godziny.