Lekka sałatka z truskawkami
Oryginalne połączenie

Składniki
- 300 g truskawek
- 300 g fasolki szparagowej
- 50 g łuskanych orzechów laskowych
- listki świeżej mięty
- 100 g sera typu feta
- DRESSING:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka oleju z orzechów laskowych
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
Truskawki umyj, pozbaw szypułek, pokrój i odstaw na godzinę do lodówki. Orzechy wyłóż na blachę i zapiecz w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmij brązową skórkę i posiekaj. Fasolkę gotuj w osolonym wrzątku ok. 7 minut. Odcedź i przełóż do miski. Dodaj truskawki i listki mięty. Przygotuj dressing: połącz oliwę z olejem i sokiem z cytryny. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Polej sałatkę. Posyp ją prażonymi orzechami i pokruszoną fetą.