Reklama

Reklama

Lekka sałatka z truskawkami

Oryginalne połączenie

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 300 g truskawek
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 50 g łuskanych orzechów laskowych
  • listki świeżej mięty
  • 100 g sera typu feta
  • DRESSING:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju z orzechów laskowych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Truskawki umyj, pozbaw szypułek, pokrój i odstaw na godzinę do lodówki. Orzechy wyłóż na blachę i zapiecz w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmij brązową skórkę i posiekaj. Fasolkę gotuj w osolonym wrzątku ok. 7 minut. Odcedź i przełóż do miski. Dodaj truskawki i listki mięty. Przygotuj dressing: połącz oliwę z  olejem i sokiem z cytryny. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Polej sałatkę. Posyp ją prażonymi orzechami i pokruszoną fetą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje