Lekka zupa krem z buraków i malin

Buraki upiecz zawinięte w folię aluminiową w temp. 200 stopni C.

Zaupa krem z buraków i malin
Zaupa krem z buraków i malin123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 750 g małych buraków
  • 250 g malin
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 szczypty suszonej włoszczyzny
  • szczypta soli
  • 180 g jogurtu greckiego naturalnego

Sposób przygotowania:

Buraki upiecz zawinięte w folię aluminiową w temp. 200 stopni C. W międzyczasie drobno pokrój cebulkę i zeszklij na maśle. Poczekaj aż buraki trochę ostygną, obierz i zmiksuj z malinami i cebulką. Dopraw solą, suszoną włoszczyzną. Podawaj z jogurtem greckim.

Czas przygotowania: 1, 15 minut

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas