Reklama

Reklama

Lekka zupa krem z buraków i malin

Buraki upiecz zawinięte w folię aluminiową w temp. 200 stopni C.

Składniki na 4 porcje:

  • 750 g małych buraków
  • 250 g malin
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 szczypty suszonej włoszczyzny
  • szczypta soli
  • 180 g jogurtu greckiego naturalnego

Reklama

Sposób przygotowania:


Buraki upiecz zawinięte w folię aluminiową w temp. 200 stopni C. W międzyczasie drobno pokrój cebulkę i zeszklij na maśle. Poczekaj aż buraki trochę ostygną, obierz i zmiksuj z malinami i cebulką. Dopraw solą, suszoną włoszczyzną. Podawaj z jogurtem greckim.

Czas przygotowania: 1, 15 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje