Lekkie bułeczki z niskim indeksem glikemicznym
Dzisiaj mam dla was coś specjalnego. Super bułeczki, nie tylko bogate w składniki odżywcze, ale też i bezpieczne dietetycznie.

Do tego wykonanie jest szybkie, łatwe i przyjemne. A jak smakują...Były to moje ukochane bułki w okresie ciąży i sporo eksperymentowałam z dodatkami.
Co potrzebujemy?

5 łyżek otrąb żytnich 10 łyżek płatków owsianych 30dkg białego półtłustego sera 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 3 łyżki wody 3 jajka
Dodatki z dzisiejszego przepisu, ale możecie modyfikować dowoli: Garść owoców goji Garść nasion słonecznika Garść posiekanych migdałów
Jak robimy?
Krok 1:
Wszystkie składniki (poza dodatkami)wrzucamy do miski i ucieramy blenderem na jednolitą masę.
Krok 2:
Do masy dodajemy bakalie i wszystko razem mieszamy.
Krok 3:
Masę przekładamy do foremek na muffinki (6 dużych lub 12 małych) i wkładamy do piekarnika.
Krok 4:
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 C. A potem jemy