Reklama

Reklama

​Lekkie bułeczki z niskim indeksem glikemicznym

Dzisiaj mam dla was coś specjalnego. Super bułeczki, nie tylko bogate w składniki odżywcze, ale też i bezpieczne dietetycznie.

Do tego wykonanie jest szybkie, łatwe i przyjemne. A jak smakują...

Były to moje ukochane bułki w okresie ciąży i sporo eksperymentowałam z dodatkami.

Co potrzebujemy?



Reklama

5 łyżek otrąb żytnich
10 łyżek płatków owsianych
30dkg białego półtłustego sera
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
3 łyżki wody
3 jajka

Dodatki z dzisiejszego przepisu, ale możecie modyfikować dowoli:

Garść owoców goji
Garść nasion słonecznika
Garść posiekanych migdałów

Jak robimy?

Krok 1:

Wszystkie składniki (poza dodatkami)wrzucamy do miski i ucieramy blenderem na jednolitą masę.

Krok 2:

Do masy dodajemy bakalie i wszystko razem mieszamy.

Krok 3:

Masę przekładamy do foremek na muffinki (6 dużych lub 12 małych) i wkładamy do piekarnika.

Krok 4:

Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 C. A potem jemy


Dowiedz się więcej na temat: bułeczki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje