Lekkie warzywne miniwrapy
Jak zachęcić dziecko do warzywnych wrapów? Zrób pyszny dip, np. z awokado, pomidorów, jogurtu. Wymieszaj w blenderze i lekko schłódź w lodówce przed podaniem.

Składniki
- 2 małe marchewki
- 3 liście sałaty lodowej
- kremowy serek do smarowania
- kawałek małego selera
- 3-4 plastry żółtego sera
- 3-4 plastry szynki
- 3 szklanki mąki
- szklanka gorącej wody
- 1/2 łyżki soli
1. Rozpuść w wodzie sól. Wsyp do miski mąkę i dolewaj wody. Wyrób ciasto. Zagniataj, aż stanie się elastyczne i nie będzie przyklejać się do rąk. Odstaw ciasto przykryte ściereczką na 30 minut. 2. Podziel na małe kulki i rozwałkuj na cienkie placki. Smaż na suchej, rozgrzanej patelni przez minutę z każdej strony. Gotowe przekładaj na talerz. Lekko skrop je wodą i przykryj ściereczką.
3. Zetrzyj marchewkę na tarce z grubymi oczkami, pokrój selera w drobne słupki, poszatkuj sałatę. Posmaruj placki serkiem i układaj składniki według uznania. Zwiń i pokrój na 4 części. Podawaj owinięte w serwetkę.