Reklama

Reklama

Lekkie warzywne miniwrapy

Jak zachęcić dziecko do warzywnych wrapów? Zrób pyszny dip, np. z awokado, pomidorów, jogurtu. Wymieszaj w blenderze i lekko schłódź w lodówce przed podaniem.

Składniki

  • 2 małe marchewki
  • 3 liście sałaty lodowej
  • kremowy serek do smarowania
  • kawałek małego selera
  • 3-4 plastry żółtego sera
  • 3-4 plastry szynki
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka gorącej wody
  • 1/2 łyżki soli

1. Rozpuść w wodzie sól. Wsyp do miski mąkę i dolewaj wody. Wyrób ciasto. Zagniataj, aż stanie się elastyczne i nie będzie przyklejać się do rąk. Odstaw ciasto przykryte ściereczką na 30 minut.

2. Podziel na małe kulki i rozwałkuj na cienkie placki. Smaż na suchej, rozgrzanej patelni przez minutę z każdej strony. Gotowe przekładaj na talerz. Lekko skrop je wodą i przykryj ściereczką.

Reklama

3. Zetrzyj marchewkę na tarce z grubymi oczkami, pokrój selera w drobne słupki, poszatkuj sałatę. Posmaruj placki serkiem i układaj składniki według uznania. Zwiń i pokrój na 4 części. Podawaj owinięte w serwetkę.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje