Lekkie zapiekanki z mielonego mięsa i warzyw

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Makaronowa zapiekanka przekładana warzywami
Makaronowa zapiekanka przekładana warzywami123RF/PICSEL

Makaronowa zapiekanka przekładana warzywami

Składniki

- podstawowe:

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 cukinia
  • 8-10 małych pomidorów
  • 20 dag selera korzeniowego
  • 20 dag makaronu penne

- przyprawy i dodatki:

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 10 dag mozzarelli
  • sól, pieprz
  • suszony rozmaryn i oregano
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady kucharza

Bakłażanowa zapiekanka z fetą i jogurtem

Bakłażanowa zapiekanka z fetą i jogurtem
Bakłażanowa zapiekanka z fetą i jogurtem123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 3 średnie bakłażany
  • 60 dag mielonego indyka
  • 6 pomidorów
  • 30 dag fety light

- przyprawy i dodatki:

  • 1 cebula
  • 1 mały grecki jogurt
  • suszony majeranek i rozmaryn
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym

Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym
Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 1 średnia dynia piżmowa
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 4-5 pomidorów

- przyprawy i dodatki:

  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • suszone oregano
  • pieprz kajeński
  • olej
  • 4 łyżki startego parmezanu
4 porcje

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na