Lekkostrawna jajecznica

Przeznaczona dla maluchów po dziesiątym miesiącu życia. Smakuje również dorosłym.

Pokocha ją każdy
Pokocha ją każdy123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Jajko bardzo dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.

2. Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.

3. Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.

4. Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą i co chwilę mieszając, przyrządzaj jajecznicę, aż całkowicie się zetnie.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas