Reklama

Reklama

Leniwe fit

To danie wielu osobom kojarzy się z beztroskim dzieciństwem. Najczęściej serwowano je wtedy z bułką tartą przesmażoną na maśle i posypane łyżkami białego cukru. Dziś rzadko kto może pozwolić sobie na tak kaloryczną ucztę. Na szczęście nie trzeba wyrzekać się leniwych - zdrowsza wersja nie jest może aż tak słodka jak ta sprzed lat, ale za to bardzo fit!

Składniki

  • 100 g chudego
  • twarogu
  • łyżka otrąb pszennych
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • jajko
  • łyżka jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, mąkę, otręby. Zagnieść ciasto.

Z ciasta uformować wałki, które następnie pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.

Gotowe wrzucić do wrzątku i gotować przez 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Podawać z jogurtem greckim.

Reklama

Przepis pochodzi z książki "Dieta najedzonych dziewczyn":


Fragment książki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje