Lepsza od jajecznicy! Nasyci na długo i pozwoli utrzymać wagę w normie

Włącz do diety pastę jajeczną - twój organizm ci podziękuje
Włącz do diety pastę jajeczną - twój organizm ci podziękuje123RF/PICSEL
  • Serwowanie jajek na śniadanie to kulinarny klasyk. Dania jajeczne nie muszą jednak sprowadzać się do jajecznicy czy omletu.
  • Pasta jajeczna to kapitalna propozycja nie tylko na śniadanie. Zajadać ją ze smakiem można o każdej porze dnia. Sprawdza się nawet jako poczęstunek na przyjęciach.
  • Degustacja pasty to nie tylko przyjemność, ale też sposób na dostarczenie ciału cennych minerałów i witamin.

Dlaczego jajka na śniadanie to dobry pomysł?

  • wspiera procesy myślowe i zapamiętywanie,
  • wspomaga wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach,
  • opóźnia procesy starzenia,
  • poprawia krążenie krwi,
  • obniża poziom złego cholesterolu,
  • sprzyja procesom metabolicznym i regeneracji po dużym wysiłku fizycznym.
Cholesterol w jajkach - szkodzi czy pomaga?INTERIA.TVInteria.tv

Pasta jajeczna jako posiłek uniwersalny

Tradycyjny przepis na pastę jajeczną - jak u mamy!

  • 5 jajek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • pęczek świeżego szczypiorku.
  • Jajka ugotuj na twardo. Gdy nieco przestygną, pozbądź się skorupek.
  • Przełóż je do głębokiej miski i rozdrobnij widelcem. Wcześniej możesz pokroić je na mniejsze kawałki, by ułatwić sobie to zadanie.
  • Dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Szczypiorek umyj, osusz na ręczniku papierowym, posiekaj i dodaj do pasty.

Zobacz również:

    Dietetyczna pasta jajeczna

    Pasta jajeczna kusząco prezentuje się udekorowana świeżą zieleniną
    Pasta jajeczna kusząco prezentuje się udekorowana świeżą zieleniną123RF/PICSEL