Letni burger z ciecierzycy

Teraz smakuje najlepiej!

Letni burger z ciecierzycy
Letni burger z ciecierzycyINTERIA.PL/materiały prasowe

Przygotowanie:

1. Ciecierzycę moczymy przez całą noc. Odsączamy i mielimy dwukrotnie ze wszystkimi składnikami w maszynce do mielenie mięsa. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

2. Blendujemy wszystkie składniki na sos Tahini.

3. Bułkę kroimy na pół, cebule i ogórka w plastry. W małym rondelku rozgrzewamy olej.

4. Formujemy z masy z ciecierzycy burgery i smażymy aż będą złoto brązowe i suche w środku.

5. Przekładamy bułki humusem, sałatą cebulą, ogórkiem, falafelem i polewamy całość sosem tahini.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas