Letni burger z ciecierzycy

Letni burger z ciecierzycy
Letni burger z ciecierzycyINTERIA.PL/materiały prasowe

Składniki

  • Falafel:
  • 250g ciecierzycy np. marki Halina
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżej natki kolendry
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 150g tahini
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • Olej do głębokiego smażenia
  • Sos tahini:
  • 150g tahini
  • 100g wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • Dodatki:
  • bułka do burgerów
  • cebula
  • ogórek
  • sałata
  • hummus
  • sos tahini

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?