Listki szpinaku w sałatce

Zarówno dzieci, jak i dorośli nie przepadają za szpinakiem. Wszystko dlatego, że kojarzony jest z zieloną, bezsmakową pulpą. Tymczasem świeże listki szpinaku z powodzeniem zastąpią zieloną sałatę - są pyszne i wyjątkowo zdrowe.

Szpinak reguluje odkładanie się tłuszczu w organizmie.
Szpinak reguluje odkładanie się tłuszczu w organizmie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • listki szpinaku
  • żurawina
  • orzeszki ziemne
  • ser typu feta
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygtowania:

Liście szpinaku myjemy i suszymy. Dodajemy garść żurawin i orzeszków ziemnych. Następnie ser typu feta i przyprawy. Całość polewamy oliwą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas