Łódeczki z cukinii

Wyjątkowo smaczna cukinia.

article cover
MWMedia

Skład:

4 małe cukinie
2 czerwone papryki
300 g mielonego mięsa
cebula
4 łyżki oleju
sól, pieprz, tymianek, ząbek czosnku
sos tabasco

Przygotowanie:

Cukinie umyć i bez obierania poprzekrawać wzdłuż. Wydrążyć. Lekko posolić od środka. Cebulę i czosnek obrać. Razem z wydrążonym farszem z cukinii podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać mięso, chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne. Drobno pokroić, a następnie podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić do smaku solą i sosem tabasco. Wnętrza cukinii skropić olejem. Napełnić nadzieniem z mięsa i cebuli. Na wierzchu ułożyć podsmażoną paprykę. Łódeczki z cukinii ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas