Łódeczki z cukinii
Wyjątkowo smaczna cukinia.

Przygotowanie: 25 minut
Skład:
4 małe cukinie
Przygotowanie:
Cukinie umyć i bez obierania poprzekrawać wzdłuż. Wydrążyć. Lekko posolić od środka. Cebulę i czosnek obrać. Razem z wydrążonym farszem z cukinii podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać mięso, chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne. Drobno pokroić, a następnie podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić do smaku solą i sosem tabasco. Wnętrza cukinii skropić olejem. Napełnić nadzieniem z mięsa i cebuli. Na wierzchu ułożyć podsmażoną paprykę. Łódeczki z cukinii ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.