Łódeczki z grzybami

Dla miłośników ziemniaczanych dań!

Nadziewane ziemniaki
Nadziewane ziemniaki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki wyszoruj, gotuj 10 minut. Grzyby oczyść, opłucz, potnij. Cebulę obierz, posiekaj. Filet umyj, osusz, potnij na kawałeczki. Rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu smaż grzyby i cebulę 10 min. Zdejmij. Wymieszaj z mięsem. 

2. Ugotowane ziemniaki wyjmij, rozetnij, wydrąż. Środki pokrój, dodaj do nadzienia. Przypraw je solą i pieprzem. Nałóż do łupinek. Posyp serem. Piecz 25 min w 200 st. Udekoruj ziołami i pieprzem. Jako dodatek podaj sos z jogurtu wymieszanego z posiekanym tymiankiem i roztartym ząbkiem czosnku.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas