Łódeczki z indykiem
Możesz je przygotować samodzielnie. To proste!

Składniki
- 4 średnie tortille
- 50 dag fileta z piersi indyka
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 1 duża czerwona cebula
- 1 żółta papryka
- 8 pomidorków
- kilka listków sałaty
- 4 łyżki posiekanej natki
- 1/2 pęczka koperku
- 1 ogórek sałatkowy
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 1 i 1/2 szkl. naturalnego jogurtu bałkańskiego
- sól
- biały pieprz
- ziołowa przyprawa do drobiu
Sposób przygotowania
1. Filet opłucz, wytrzyj, pokrój w plastry. Obierz 1 ząbek czosnku. Przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z olejem i 1 łyżką przyprawy do drobiu. Mięso posól, natrzyj przygotowaną marynatą. Odłóż na ok. 10 minut. W tym czasie cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Pomidorki i paprykę umyj, wytrzyj. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki, a pomidorki - w plasterki. Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki. Kotleciki indycze smaż ok. 8 minut na patelni grillowej. Pokrój w paseczki. 2. Ogórek umyj, obierz, zetrzyj. Koperek opłucz, posiekaj, wymieszaj z ogórkiem i jogurtem. Sos przypraw pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. 3. Tortille podgrzej na patelni. Złóż je na pół. Łódeczki napełnij rozdrobnionymi warzywami, oliwkami i mięsem. Polej sosem. Posyp posiekaną natką.