Łódeczki z indykiem

Możesz je przygotować samodzielnie. To proste!

Łódeczki z mięsem i warzywami
Łódeczki z mięsem i warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Filet opłucz, wytrzyj, pokrój w plastry. Obierz  1 ząbek czosnku. Przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z olejem i 1 łyżką przyprawy do drobiu. Mięso posól, natrzyj przygotowaną marynatą. Odłóż na ok. 10 minut. W tym czasie cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Pomidorki  i paprykę umyj, wytrzyj. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki,  a pomidorki - w plasterki. Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki.  Kotleciki indycze smaż ok. 8 minut na patelni grillowej. Pokrój w paseczki. 

2. Ogórek umyj, obierz, zetrzyj. Koperek opłucz, posiekaj, wymieszaj z ogórkiem i jogurtem. Sos przypraw pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. 

3. Tortille podgrzej na patelni. Złóż je na pół. Łódeczki napełnij rozdrobnionymi warzywami, oliwkami i mięsem. Polej sosem. Posyp posiekaną natką.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas