Reklama

Reklama

Łódki z kurczakiem

Napełnione fasolą w lekkim sosie.

Składniki

  • 12 chrupiących tortilli w kształcie muszli (do tacos)
  • 2 puszki drobnej białej fasoli
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • 2/3 szkl. przecieru pomidorowego
  • 1 op. rukoli
  • 1 czerwona sałata raddicchio
  • 1 chili
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Fasolę osącz. Chili oczyść, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na kawałki. Sałatę i rukolę opłucz, osusz, liście radicchio porwij na kawałeczki. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałki mięsa. Posyp je solą i pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule i czosnek. Na patelnię ponownie włóż mięso. Dodaj fasolę oraz przecier. Wrzuć chili. Przypraw solą i pieprzem. Duś razem 5-7 minut. Pod koniec dołóż pomidory. Tortille wyłóż rukolą i sałatą radicchio. Napełnij fasolowym farszem. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje