Łódki z kurczakiem
Napełnione fasolą w lekkim sosie.
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Fasolę osącz. Chili oczyść, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na kawałki. Sałatę i rukolę opłucz, osusz, liście radicchio porwij na kawałeczki.
2. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałki mięsa. Posyp je solą i pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule i czosnek. Na patelnię ponownie włóż mięso. Dodaj fasolę oraz przecier. Wrzuć chili. Przypraw solą i pieprzem. Duś razem 5-7 minut. Pod koniec dołóż pomidory. Tortille wyłóż rukolą i sałatą radicchio. Napełnij fasolowym farszem.