Łódki z serem brie i kiełbaską

Idealne nie tylko jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki starannie umyj i ugotuj w mundurkach (możesz je też ugotować bez skórki lub upiec). Następnie po ostudzeniu każdy z nich przekrój wzdłuż na pół.2. Wędlinę pokrój w kostkę. Podobnie pokrój oczyszczoną paprykę. Przesmaż razem na oleju.3. Następnie każdą połówkę ziemniaka lekko wydrąż, nadziej kiełbasą i papryką (wydrążony miąższ możesz dodać do zupy jarzynowej lub sałatki). Na każdym nafaszerowanym kartofelku połóż plasterek sera. Obficie oprószprzyprawami.4. Łódki ułóż na blaszce w piekarniku i podpiecz, aż ser się zacznie lekko topić. Podaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas