Lody bakaliowe z czekoladą

Gdy z nieba leje się żar, każdy ma ochotę na lody. My polecamy takie, które możemy zrobić sami. Bez konserwantów i niezdrowych dodatków. Smacznego!

Lody bakaliowe są znakomitym deserem na upały.
Lody bakaliowe są znakomitym deserem na upały. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 i ½ szklanki śmietany kremowej
  • łyżka posiekanych orzechów
  • łyżka krojonych migdałów
  • łyżka wiórek kokosowych
  • łyżka orzechów pistacjowych
  • cukier waniliowy
  • wiórki czekoladowe 

Sposób przygotowania:

Bakalie miksujemy, dodajemy cukier i śmietanę. Ponownie miksujemy, doprawiamy do smaku. Chłodzimy w zamrażalniku, podajemy posypane wiórkami czekoladowymi.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas