Lody sorbetowo-jogurtowe

Dla ochłody w upalne dni

Lody sorbetowe
Lody sorbetowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj w rondelku wodę z 1/4 szklanki cukru pudru. Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj 2 minuty, aby syrop zgęstniał.  Zdejmij z ognia i ostudź. 

2. Brzoskwinie pokrój na kawałki. Zmiksuj je na purée. Oddzielnie zmiksuj maliny. Dodaj do każdego purée po połowie ostudzonego syropu i zmiksuj. 

3. Owocowym musem napełnij foremki  do lodów (tylko do połowy). Wstaw je  do zamrażarki na 2 godziny. 

4. Jogurt zmiksuj z resztą cukru pudru. Wyjmij foremki z zamrażarki i dopełnij  je jogurtem. Wstaw lody ponownie  do zamrażarki na godzinę, po czym wbij  w nie patyczki. Ponownie włóż do zamrażarki, aby całkiem stężały

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas