Reklama

Reklama

Łosoś w cieście francuskim

Rozpływa się w ustach!

Składniki - ryba

  • 80 dag filetu z łososia
  • sok z połowy cytryny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 dag szpinaku
  • (świeżego lub mrożonego)
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • 40 dag ciasta francuskiego

Składniki - makaron

  • 10 dag boczku wędzonego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki natki
  • 25 dag makaronu wstążki
  • 3 dag parmezanu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania

1. Łososia skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na patelni. Dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem do miękkości. 

2. Na rozłożone ciasto francuskie wyłóż łososia, przykryj szpinakiem i zawiń. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C. Usmaż pokrojony w drobną kostkę boczek. Dodaj zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę. Zmniejsz ogień i połącz z ugotowanym makaronem. Posyp parmezanem i zalej sosem z roztrzepanych jajek i śmietany. Chwilę mieszaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje