Łosoś w cieście francuskim

Rozpływa się w ustach!

Łosoś w cieście francuskim
Łosoś w cieście francuskim123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Łososia skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na patelni. Dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem do miękkości. 

2. Na rozłożone ciasto francuskie wyłóż łososia, przykryj szpinakiem i zawiń. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C. Usmaż pokrojony w drobną kostkę boczek. Dodaj zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę. Zmniejsz ogień i połącz z ugotowanym makaronem. Posyp parmezanem i zalej sosem z roztrzepanych jajek i śmietany. Chwilę mieszaj.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas