Łosoś w sosie koperkowym po 3. roku
Kiedy nie masz pomysłu na obiad łosoś w sosie koperkowym będzie najlepszym wyborem.

Składniki
- 4 filety z łososia,
- sok z cytryny,
- 200 ml mleka,
- 4 łyżki bułki tartej,
- 2 łyżki masła,
- koperek,
- 2 łyżki śmietany,
- 1 marchew,
- 4 różyczki brokułów,
- 1/2 pietruszki,
- oliwa,
- sól i pieprz
1. Starannie oczyszczone filety posól, namocz w mleku, obtocz w bułce tartej, a następnie usmaż na złoty kolor. 2. Usmażone filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zapiecz z masłem.
3. Marchew, pietruszkę oraz różyczki brokułów umyj, obierz, opłucz i pokrój na małe kawałki.
4. Warzywa ugotuj w około 200 ml wody, zmiksuj, dodaj śmietanę, posiekany koperek i przypraw sos do smaku.
5. Polej sosem upieczonego łososia.