Łosoś z grejpfrutem
Oryginalne danie.
- 20 dag łososia wędzonego,
- owoc awokado,
- różowy grejpfrut,
- pomarańcza,
- cytryna,
- łyżka soku z cytryny,
- zielona sałata, koperek
Przygotowanie:
Sałatę podzielić na listki, umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku. Grejpfrut dokładnie obrać, podzielić na małe cząstki. Ułożyć wzdłuż brzegów półmiska. Cytrynę sparzyć, pokroić w plasterki. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny. Cząstki pomarańczy ułożyć między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado położyć na brzegach półmiska. Z plasterków łososia uformować różyczki, ułożyć je na środku, ozdobić koperkiem.
Porcja - 240 kcal
Czas przygotowania: 30 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!