Łosoś z grejpfrutem
Oryginalne danie.

Składniki na 4 porcje:
- 20 dag łososia wędzonego, - owoc awokado, - różowy grejpfrut, - pomarańcza, - cytryna, - łyżka soku z cytryny, - zielona sałata, koperek
Przygotowanie:
Sałatę podzielić na listki, umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku. Grejpfrut dokładnie obrać, podzielić na małe cząstki. Ułożyć wzdłuż brzegów półmiska. Cytrynę sparzyć, pokroić w plasterki. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny. Cząstki pomarańczy ułożyć między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado położyć na brzegach półmiska. Z plasterków łososia uformować różyczki, ułożyć je na środku, ozdobić koperkiem.Porcja - 240 kcal Czas przygotowania: 30 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!