Lunch box – "must have" w plecaku ucznia

Placuszki z dodatkiem warzyw
Placuszki z dodatkiem warzywmateriały prasowe

Placuszki z polędwiczką

Składniki

  • 200 g kiełbasy (np. polędwiczanki z warzywami od JBB Bałdyga)
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka przegotowanej wody
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Naleśniki z warzywami
Naleśniki z warzywamimateriał partnera

Naleśnikowy lunchbox

Składniki

- naleśniki

  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • ¾ szklanki wody (najlepiej gazowanej)
  • Szczypta soli
  • Masło klarowane lub olej do smażenia

- dodatki

  • Dodatkowo:
  • Szynka (np. biebrzówka Masarnia u Józefa od JBB Bałdyga)
  • Serek śmietankowy
  • Sałata
  • Pomidorki cherry
  • Winogrona

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?