Składniki na 4 porcje - 600 g czereśni, - 250 ml soku winogronowego, - szczypta cynamonu, - 100 g cukru, - łyżka mąki ziemniaczanej, - laska wanilii, - 1 l mleka, - 250 g makaronu wstążki, - 40 g krojonych migdałów Przygotowanie: Czereśnie wypestkować. Sok winogronowy, cynamon i 25 g cukru zagotować, dodać czereśnie i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnej wody, dodać do wiśni, ponownie zagotować. Przed podaniem kisiel można ogrzać lub serwować na zimno. Do mleka dodać 75 g cukru, rozciętą laskę wanilii i miąższ wyskrobany z wnętrza wanilii, zagotować. Wrzucić makaron i gotować ok. 15 minut na średnim ogniu. Migdały pokrojone w słupki uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić. Makaron serwować z wiśniami w kisielu. Posypać migdałami. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2680 kJ/640 kcal