Makaron po marynarsku
Z owocami morza.
- 25 dag mieszanych owoców morza,
- 1 szklanka słodkiej śmietanki,
- sok z 0,5 cytryny,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 0,5 opakowania dowolnego makaronu,
- 4 łyżki masła,
- 1 łyżka siekanej cebuli
Przygotowanie:
W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, przesmażyć na nim cebulę, dodać do tego owoce morza, chwilę smażyć i zalać śmietaną, doprawić sos solą i pieprzem, wlać sok z cytryny. Na koniec dodać do sosu pozostałe masło i natkę pietruszki. W tym samym czasie ugotować makaron.
Czas przygotowania: 25 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!