Makaron uszka z kurkami i oscypkiem
Oryginalne danie z grzybami

Składniki
- Makaron uszka 1 opakowanie (np. Lubella)
- oscypek 200g
- kurki oczyszczone 400g
- cebula mała 2 sztuki
- koperek 1 pęczek
- śmietana 30 % 200ml
- masło 30g
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania. 2. W międzyczasie...
Kurki przesmaż na maśle, dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż kilka minut, aż zmięknie. Podlej śmietaną i zagotuj. Do sosu dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj dobrze. Dodaj sól i pieprz.
3. To już prawie meta!
Dodaj koperek, nałóż na talerze i posyp oscypkiem pokrojonym w cienkie plasterki.
Brawo! Stworzyłeś pyszne danie z gór. Smacznego!
Uwaga: Jeśli sos z makaronem byłby zbyt suchy , podlej go odrobiną wody z gotowania