Reklama

Reklama

Makaron uszka z kurkami i oscypkiem

Oryginalne danie z grzybami

Składniki

  • Makaron uszka 1 opakowanie (np. Lubella)
  • oscypek 200g
  • kurki oczyszczone 400g
  • cebula mała 2 sztuki
  • koperek 1 pęczek
  • śmietana 30 % 200ml
  • masło 30g
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Na pierwszy ogień...

Reklama

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania.
2. W międzyczasie...

Kurki przesmaż na maśle, dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż kilka minut, aż zmięknie. Podlej śmietaną i zagotuj. Do sosu dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj dobrze. Dodaj sól i pieprz.

3. To już prawie meta!

Dodaj koperek, nałóż na talerze i posyp oscypkiem pokrojonym w cienkie plasterki.

Brawo! Stworzyłeś pyszne danie z gór. Smacznego!

 

Uwaga: Jeśli sos z makaronem byłby zbyt suchy , podlej go odrobiną wody z gotowania

 

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje