Reklama

Reklama

Makaron w sosie z gorgonzoli

To danie wykonasz błyskawicznie. Smak jest wyśmienity!

Składniki

  • 400 g ulubionego makaronu
  • 200 g sera gorgonzola
  • 135 g śmietankowego serka kanapkowego (np. Philadelphia)
  • 150 g boczku
  • 1/3 szkl. mleka słodkiej śmietanki
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Boczek pokroić a małe kawałki, podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.

Reklama

Makaron ugotować w osolonym wrzątku na al dente, odcedzić. 

Na niedużym ogniu podgrzać gorgonzolę oraz serek śmietankowy. Dolać śmietankę i wymieszać aż do uzyskania sosu o gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą.

Dodać podsmażony boczek, natkę pietruszki i makaron, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje