Makaron w sosie z gorgonzoli
To danie wykonasz błyskawicznie. Smak jest wyśmienity!

Składniki
- 400 g ulubionego makaronu
- 200 g sera gorgonzola
- 135 g śmietankowego serka kanapkowego (np. Philadelphia)
- 150 g boczku
- 1/3 szkl. mleka słodkiej śmietanki
- 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Boczek pokroić a małe kawałki, podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku na al dente, odcedzić.
Na niedużym ogniu podgrzać gorgonzolę oraz serek śmietankowy. Dolać śmietankę i wymieszać aż do uzyskania sosu o gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
Dodać podsmażony boczek, natkę pietruszki i makaron, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.