Makaron z brokułami

Taki obiad zrobisz szybko i bez wysiłku. Będzie smakował całej rodzinie.

Makaron z brokułami
Makaron z brokułami 123RF/PICSEL

Brokuł opłucz i podziel na różyczki lub pokrój. Czosnek posiekaj, orzechy rozkrusz, a parmezan zetrzyj na wiórki.  

Makaron ugotuj w osolonej wodzie  al dente. Cztery minuty przed końcem gotowania dodaj brokuł. Odcedź, zostawiając pół szklanki wody z gotowania. Do głębokiego rondla wlej olej i zeszklij czosnek. Dodaj wodę z makaronu i śmietankę.

Dopraw solą, pieprzem i papryką. Gotuj, aż sos zgęstnieje.  Pod koniec gotowania wrzuć makaron, orzechy i starty parmezan. 

Całość delikatnie wymieszaj i podawaj na ciepło. 

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas