Makaron z dynią i parmezanem

Proste i pyszne danie. Można ugotować je tylko jesienią więc warto wykorzystać okazję!

Makaron z dynią i parmezanem
Makaron z dynią i parmezanem123RF/PICSEL

Wiele osób ciągle nie ma pomysłu na to, jak wykorzystać dynie z kuchni. A możliwości jest naprawdę wiele. Od kremu z dyni, przez dżemy po ciasta.

My jednak proponujemy konkret: drugie danie w postaci makaronu z dynią i parmezanem.

To smaczne, sycące i bardzo zdrowe danie jest niezwykle proste w przygotowaniu.

Wystarczy:

1 dynia Hokkaido

Szklanka makaronu

Pół szklanki startego parmezanu

Dynię obierz, pokrój w kostkę, a następnie wyłóż na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Piecz przez 20 min w temperaturze 200 st.

Makaron ugotuj.

Ugotowany przełóż na talerz, wymieszaj go z warzywami, a następnie posyp parmezanem.

I gotowe!

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas