Makaron z dynią i parmezanem
Proste i pyszne danie. Można ugotować je tylko jesienią więc warto wykorzystać okazję!
Wiele osób ciągle nie ma pomysłu na to, jak wykorzystać dynie z kuchni. A możliwości jest naprawdę wiele. Od kremu z dyni, przez dżemy po ciasta.
My jednak proponujemy konkret: drugie danie w postaci makaronu z dynią i parmezanem.
To smaczne, sycące i bardzo zdrowe danie jest niezwykle proste w przygotowaniu.
Wystarczy:
1 dynia Hokkaido
Szklanka makaronu
Pół szklanki startego parmezanu
Dynię obierz, pokrój w kostkę, a następnie wyłóż na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Piecz przez 20 min w temperaturze 200 st.
Makaron ugotuj.
Ugotowany przełóż na talerz, wymieszaj go z warzywami, a następnie posyp parmezanem.
I gotowe!