Reklama

Reklama

Makaron z grzybami

Gotowy w godzinę!

Składniki:

  • 1/2 kg makaronu
  • 1/2 kg grzybów (świeże lub mrożone)
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • 8 dag startego parmezanu
  • 3/4 szklanki wywaru jarzynowego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym.

Reklama

2. Do makaronu ugotowanego zgodnie z przepisem dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje