Makaron z grzybami
Gotowy w godzinę!
Składniki:
- 1/2 kg makaronu
- 1/2 kg grzybów (świeże lub mrożone)
- cebula
- pęczek natki pietruszki
- 8 dag startego parmezanu
- 3/4 szklanki wywaru jarzynowego
- 3 łyżki oliwy
- sól pieprz
Przygotowanie:
1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym.
2. Do makaronu ugotowanego zgodnie z przepisem dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką.