Makaron z grzybami
Gdy nie masz dużo czasu na gotowanie!

Składniki
- 1/2 kg makaronu wstążki
- 1/2 kg grzybów
- 1 mała cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 8 dag startego parmezanu
- 3/4 szklanki wywaru
- 2-3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Grzyby oczyścić i pokroić na plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki.2. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym. Do ugotowanego makaronu dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić.3. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.