Makaron z grzybami i winem

Smaczny obiad w pół godziny.

Makaron z grzybami i winem
Makaron z grzybami i winem 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 20 dag podgrzybków
  • 15 dag dowolnego makaronu
  • pół szklanki białego wina
  • 2 cebule
  • 10 dag parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • rozmaryn
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku sól pieprz

Przygotowanie:

1. Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.

2. Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas