Makaron z grzybami i winem
Smaczny obiad w pół godziny.
Składniki:
- 20 dag podgrzybków
- 15 dag dowolnego makaronu
- pół szklanki białego wina
- 2 cebule
- 10 dag parmezanu
- 2 łyżki masła
- rozmaryn
- zioła prowansalskie
- ząbek czosnku sól pieprz
Przygotowanie:
1. Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.
2. Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.