Makaron z jagodami (po 2. roku)

W lecie nic bardziej nie smakuje niż makaron z jagodami. Taki obiad zrobisz szybko i bez wysiłku. Maluchy zjedzą z przyjemnością, a dorosłym przypomni się smak dzieciństwa.

Świeże jagody smakują wyśmienicie.
Świeże jagody smakują wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składnik:

● 2-3 łyżki makaronu, np. typu świderki

● 1/3 szklanki czarnych jagód

● 1-2 łyżki białego sera

● 1-2 łyżeczki śmietanki ● 2-3 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj tak, by był miękki, i osącz na sitku. 2. Owoce przebierz i delikatnie opłucz pod bieżącą wodą.

3. Przygotowane jagody zmiksuj z serem, śmietaną i cukrem tak, by powstała gładka masa. Możesz dodać do smaku odrobinę wanilii.

4. Ciepły makaron przełóż do miseczki i obficie polej jagodową polewą. 5. Danie udekoruj kilkoma całymi jagodami.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas