Makaron z patelni
Pożywny obiad w 40 minut.

Składniki na 4 porcje:
- 1 cebula, - 2 zielone papryki, - 200 g kabanosów, - 400 g białej kapusty, - 2 łyżki sklarowanego masła, - 400 ml bulionu warzywnego, - 400 g makaronu Tagliatelle (wstążki), - sól, - 200 g pomidorów koktajlowych, - pęczek pietruszki, - 150 g Creme fraiche, - czarny pieprz
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, papryki w cienkie krążki, kabanosy na plasterki. Kapustę poszatkować. Na sklarowanym maśle mocno obsmażyć kabanosy, zdjąć z patelni. Przesmażyć cebulę i paprykę, dodać kapustę i również przesmażyć. Zalać bulionem i dusić 15 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Pietruszkę posiekać, pomidory poprzekrawać. Makaron odcedzić i dodać do kapusty. Dodać pomidory i kabanosy. Doprawić solą, pieprzem i gotować dalsze 5 minut, wmieszać pietruszkę. Dekorować kleksem z creme fraiche i pieprzem. Resztę creme fraiche serwować osobno. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal