Makaron z pesto z bazylii

Makaron z pesto z bazylii uwodzi nie tylko zapachem, ale i smakiem. Włoski sos, którego podstawą jest bazylia, to najlepsze dopełnienie makaronu. Makaron z pesto z bazylii pozwoli ci zasmakować włoskiego słońca! Poznaj nasz przepis!

Makaron z pesto z bazylii bardzo dobrze smakuje i jest szybki w przygotowaniu
Makaron z pesto z bazylii bardzo dobrze smakuje i jest szybki w przygotowaniuINTERIA.PL

Makaron z pesto z bazylii - przygotowanie

1. Orzeszki umieścić na suchej patelni i prażyć na średnim ogniu na złoto około 2 minuty.

2. W kielichu blendera zmiksować liście bazylii, starty ser pecorino, prażone orzechy, czosnek, sól i pieprz. W trakcie miksowania dodać oliwę i dalej miksować.

3. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4. Ciepły makaron wymieszać z pesto, podawać z serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.

Sprawdź też inne nasze przepisy na pyszne dania:

Zobacz również:

Jak szybko zrobić pesto?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas