Makaron z warzywami

Zdrowe i proste danie.

Składniki:

Reklama

- 1/2 opakowania spaghetti,
- 1 mała cukinia,
- 1 mały bakłażan,
- 3 pomidory,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- 2 łyżki masła,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, pomidory w kostkę, czosnek w plasterki. Bakłażana oprószyć solą i odstawić, aby puścił wodę. Z ugotowanego makaronu uformować gniazdka, najlepiej ułożyć go w formach na muffinki lub duże babeczki. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 15 minut na lekko złoty kolor. W tym samym czasie przesmażyć bakłażana i cukinię na rozgrzanym oleju. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek. Dodać pomidory i chwilę dusić. Na talerzu układać bakłażana i cukinię, na nich układać zapieczone gniazdka makaronowe i nakładać na nie gorące pomidory, dekorować cząstkami pomidorków koktajlowych.
Czas przygotowania 50 min.
Przepis na 8 osób.

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje