Makaron z warzywami
Zdrowe i proste danie.

Składniki:
- 1/2 opakowania spaghetti, - 1 mała cukinia, - 1 mały bakłażan, - 3 pomidory, - kilka pomidorków koktajlowych, - 2 łyżki masła, - 2 ząbki czosnku, - sól, pieprz, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, pomidory w kostkę, czosnek w plasterki. Bakłażana oprószyć solą i odstawić, aby puścił wodę. Z ugotowanego makaronu uformować gniazdka, najlepiej ułożyć go w formach na muffinki lub duże babeczki. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 15 minut na lekko złoty kolor. W tym samym czasie przesmażyć bakłażana i cukinię na rozgrzanym oleju. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek. Dodać pomidory i chwilę dusić. Na talerzu układać bakłażana i cukinię, na nich układać zapieczone gniazdka makaronowe i nakładać na nie gorące pomidory, dekorować cząstkami pomidorków koktajlowych. Czas przygotowania 50 min. Przepis na 8 osób.