Reklama

Reklama

Makaron ze szpinakiem

Sycący, smaczny i pożywny obiad.

Składniki

  • 500g świeżego szpinaku mrożonego
  • 400g dowolnego makaronu
  • 100g słodkiej śmietany
  • 120g sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • pieprz

Sposób przygotowania

Ser feta pokroić w małą kostkę.

Reklama

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.

Na dużej patelni rozgrzać masło. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć chwilkę. Dodać zamrożony szpinak. Dodać śmietanę i ser feta. Mieszać, aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem do smaku.

Makaron rozłożyć na talerze, nałożyć sos szpinakowy, można posypać parmezanem. 

Podawać od razu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje