Reklama

Reklama

Makaroniki

Słodka świąteczna przekąska

Składniki na 35 sztuk:

  • Pół opakowania budyniu waniliowego (do gotowania)
  • 50 g cukru
  • 250 ml mleka
  • 125 g masła
  • 150 g mielonych migdałów (bez skórki)
  • 150 g cukru pudru
  • 2 białka z jaj
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i z 50 ml mleka. 200 ml mleka zagotować, wlać zmieszany z mlekiem budyń i gotować 1 minutę. Budyń przełożyć do miski i schłodzić. Białka ubić z solą na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier puder. Delikatnie wmieszać migdały. Na 3 wyłożone papierem blachy do pieczenia nakładać kleksy masy i kolejno piec 30 minut w 100 st. C. Masło utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę, po łyżeczce dodawać budyń. Makaroniki przekładać przygotowanym kremem.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy