Reklama

Reklama

Makaronowa buzia

Danie, które z pewnością spodoba się najmłodszym. Idealna propozycja na Dzień Dziecka!

Składniki

  • makaron farfalle
  • 1 brokuł
  • 1 jajko
  • 2 oliwki czarne
  • 1 mały pomidor
  • parówka z kurczaka np. Żarłaki marki Konspol
  • ketchup
  • sól, cukier do smaku

Sposób przygotowania

W czterech rondelkach gotujemy wodę, w jednym przez 15 min gotujemy brokuła w osolonej i lekko posłodzonej wodzie, w drugim jajko na twardo, a w trzecim makaron (zgodnie z czasem na opakowaniu). Czwarty garnek należy przygotować najpóźniej, by ugotować w nim parówkę z kurczaka. Ugotowaną i przekrojoną wzdłuż parówkę kładziemy obok siebie tak, by jej dolne części lekko rozchodziły się na boki. Na górze talerza, zakrywając początki parówki układamy brokułowe włosy, a na dole makaron, tworząc twarz, na nim też za pomocą ketchupu rysujemy uśmiech. Nad uśmiechem, pomiędzy parówkami układamy pomidorowy nos, a kończąc dzieło przekrajamy zarówno oliwkę, jak i jajka na pół i układamy je na parówkach tworząc oczy naszej postaci.  

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje