Makaronowa fantazja
Filet umyj i osusz. Natrzyj sosem sojowym, rozkrojonym czosnkiem i tymiankiem.
Sposób przygotowania:
1. Filet umyj i osusz. Natrzyj sosem sojowym, rozkrojonym czosnkiem i tymiankiem. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej 3 łyżkami wody, przykryj. Piecz w 180°C przez 50 minut. Gdy mięso ostygnie, pokrój je w kostkę.
2. Makaron wrzuć do lekko osolonego wrzątku, ugotuj, osącz i przelej zimną wodą. Warzywa umyj, pokrój, fetę pokrusz. Składniki dressingu dobrze utrzyj. W dużej misce wymieszaj makaron, mięso, paprykę, pomidorki i fetę. Wstaw do lodówki, by sałatka dobrze się schłodziła.
3. Sałatkę przełóż do salaterki. Udekoruj posiekanymi i całymi listkami bazylii.