Makaronowe gniazda w szpinakowym sosie

Sycące i smaczne danie obiadowe.

Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Podsmaż cebulę, czosnek, dodaj świeży lub mrożony szpinak i zalej winem. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową, czosnkiem granulowanym i szczyptą cukru. Gdy wino odparuje, dodaj masło i śmietanę. Duś kilka minut. Ostudź, zmiksuj. 

2. Na suchej patelni upraż orzeszki pinii. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Wyłóż na talerze, polej sosem i posyp startym na tarce parmezanem. 

3. Podawaj z orzeszkami pinii i świeżymi listkami bazylii.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas