Makaronowy miks z klopsami
Idealna na lekki obiad! Można ją także zabrać do pracy na przekąskę.

Składniki
- ZAKUPY PODSTAWOWE
- 20 dag ugotowanego makaronu
- 1 marchewka
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 gałązki selera naciowego
- 1 op. roszponki
Składniki
- klopsiki
- 20 dag mielonego mięsa kurczaka
- 1 jajko
- 10 dag sera pleśniowego (np. lazur),
- 7 łyżek bułki tartej
- 1/2 łyżeczki majeranku,
- trochę posiekanej bazylii
Składniki
- sos
- 1 szkl. jogurtu
- 1 obrany i posiekany ząbek czosnku
- 1/4 startego ogórka bez skórki
- ORAZ: sól, pieprz, olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Do mięsa dodaję jajko, 3 łyżki bułki, sól, pieprz, majeranek i bazylię. Mieszam i formuję klopsiki. Obtaczam je w pozostałej bułce. Smażę na oleju. Na każdym kładę kawałek sera. 2. Marchew obieram, tnę w cieniutkie plasterki. W talarki kroję też pomidorki i seler. Jogurt łączę z ogórkiem i czosnkiem. Makaron mieszam z roszponką i warzywami. Na tym układam klopsiki, polewam sosem