Reklama

Reklama

Makaronowy miks z klopsami

Idealna na lekki obiad! Można ją także zabrać do pracy na przekąskę.

Składniki - ZAKUPY PODSTAWOWE

  • 20 dag ugotowanego makaronu
  • 1 marchewka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 op. roszponki

Składniki - klopsiki

  • 20 dag mielonego mięsa kurczaka
  • 1 jajko
  • 10 dag sera pleśniowego (np. lazur),
  • 7 łyżek bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • trochę posiekanej bazylii

Składniki - sos

  • 1 szkl. jogurtu
  • 1 obrany i posiekany ząbek czosnku
  • 1/4 startego ogórka bez skórki
  • ORAZ: sól, pieprz, olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodaję jajko, 3 łyżki bułki, sól, pieprz, majeranek i bazylię. Mieszam i formuję klopsiki. Obtaczam je w pozostałej bułce. Smażę na oleju. Na każdym kładę kawałek sera. 

2. Marchew obieram, tnę w cieniutkie plasterki. W talarki kroję też pomidorki i seler. Jogurt łączę z ogórkiem i czosnkiem. Makaron mieszam z roszponką i warzywami. Na tym układam klopsiki, polewam sosem

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy