Makaronowy przysmak

Wygląda apetycznie!

Kalarepki nadziewane
Kalarepki nadziewane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kalarepki obierz, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj na półtwardo. Wyjmij je, wody z gotowania nie wylewaj. Gdy kalarepki ostygną, wydrąż miąższ. Do wody z gotowania kalarepek wrzuć makaron, ugotuj, osącz, wymieszaj z pesto. Boczek pokrój w kosteczkę. Podsmaż na suchej patelni. Jajka zmiksuj ze śmietaną 18%, domieszaj ser i boczek. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Do wydrążonych kalarepek włóż po małej porcji makaronu i po 2-3 łyżki masy jajecznej. Przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika, piecz 15 minut w 180 st. C. 

3. Wymieszaj koperek, jogurt, śmietanę 12%, cukier i sok z cytryny. Kalarepki posyp natką, podaj z sosem.

Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas