Makaronowy przysmak

Kalarepki nadziewane
Kalarepki nadziewane123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 kalarepki
  • 15 dag drobnego makaronu, np. muszelek
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • 20 dag śmietany 18%
  • 4-5 łyżek startego żółtego sera o ostrym smaku
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • sól
  • pieprz
  • 1 mały jogurt grecki
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny ew. szczypta cukru
  • natka pietruszki do dekoracji
4 porcji

Sposób przygotowania

Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?