Makowa rozeta

Babka z lukrem
Babka z lukrem123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 15 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 5 jajek
  • 1 szkl. gęstej śmietany 18%
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. gotowej masy makowej
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki konfitury pomarańczowej
  • aromat migdałowy
  • szczypta soli
  • tłuszcz i bułka tarta do foremki

- lukier

  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1-2 łyżki wrzątku
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?