Reklama

Reklama

Makrela zapiekana pod beszamelem

Oto przepis na szybkie, świetnie wyglądające i przepyszne niewielkie zapiekanki, które świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdą okazję! Odrobina wędzonej makreli w połączeniu z gotowanym jajkiem, serem, a wszystko zalane sosem beszamelowym i zapieczone przez parę chwil. W ten sposób otrzymujemy przepyszne danie, którego smak polubią również ci, którzy nie przepadają za wędzoną rybą. To dziecinnie proste!

Składniki na rybne nadzienie

  • 400 g wędzonej makreli
  • 2 jaja na twardo
  • 70 g żółtego sera

Składniki na sos

  • 250 ml mleka
  • 20 g mąki
  • 50 g masła
  • olej
  • sól
  • pieprz

Danie możesz przygotować w mniejszych pojemnikach, jak w naszym przepisie, ale w dużym naczyniu wyjdzie równie dobre. Oto instrukcja:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Zapiekana ryba | ​Sos beszamelowy | zapiekanka rybna

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje