Mała pizza pita

Te pizze to doskonały sposób na podanie dziecku więcej warzyw, a zarazem przepyszny lunch bądź przekąska. I tak łatwo je przygotować.

Domowa pizza
Domowa pizzamateriały prasowe

Nagrzej piekarnik do 220°C. Ułóż chlebki pita na papierze do pieczenia. Posmaruj każdy z nich łyżką sosu pomidorowego, używając grzbietu łyżki, a potem posyp łyżką sera. Piecz przez 5-7 minut, do czasu, aż ser się roztopi. Skrop każdą pizzę odrobiną oliwy. Podawaj w całości lub pokrojone na kawałki.

RÓŻNE WARIANTY: Zmień dodatki. Spróbuj cienkich plasterków cebuli, pieczarek, selera naciowego lub oliwek; tartej marchewki lub cukinii; posiekanych młodych listków szpinaku, jarmużu bądź rukoli; małych kawałków ananasa; słodkiej kukurydzy, pieczonej papryki albo buraków, gotowanych owoców morza, plasterków gotowanego kurczaka albo indyka, posiekanej shiso, pietruszki albo bazylii, prażonych i zmielonych ziaren sezamu lub siemienia lnianego.

Przepis pochodzi z książki "Zdrowy jak japońskie dziecko".

Zdrowy jak japońskie dziecko
Zdrowy jak japońskie dzieckomateriały prasowe
Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas