Reklama

Reklama

Malinowy torcik na biszkoptach

Jeśli nie mamy w domu mascarpone, możemy go zastąpić, miksując na jednolitą masę: 22,5 dag łagodnego kremowego serka z 4 łyżkami bitej śmietany i 2 łyżkami masła. Uzyskamy ok. 30 dag mascarpone.

Składniki na 8 porcji:


  • 30 dag malin
  • 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej (w proszku)
  • 75 dag mielonego tłustego twarogu
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 10 dag cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 25 dag serka mascarpone
  • 10 dag podłużnych biszkoptów
  • 75 ml likieru migdałowego
  • 1 płaska łyżeczka kakao
  • kilka listków melisy cytrynowej do dekoracji

Reklama


Przygotowanie:

1. Maliny przebrać, umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, wymieszać z likierem. Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i śmietaną. Dodać serek mascarpone. Ubić mikserem na puszysty krem.

2. Połowę biszkoptów ułożyć na spodzie formy. Skropić połową ponczu kawowego. Posypać malinami, kilka zostawić do dekoracji. Przykryć resztą ciastek i skropić pozostałym ponczem. Na to wyłożyć krem. Wierzch deseru posypać kakao. Przed podaniem udekorować melisą cytrynową oraz odłożonymi malinami.

Życie na Gorąco

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: tort

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje