Reklama

Reklama

Mango lassi - indyjski przysmak

Pyszny koktajl w radosnym żółtym kolorze orzeźwia, gasi pragnienie, dostarcza cennych witamin i jest równocześnie zdrową odpowiedzią na "ochotę na coś słodkiego". Nie zawiera dodatku cukru ani polepszaczy, więc można delektować się nim bez obaw. Co więcej, mango słynie z upiększających i oczyszczających właściwości, dlatego warto włączyć je do diety, także w tej postaci.

Składniki

  • 1 mango
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego (ewentualnie greckiego)
  • 1/2 szklanki mleka (może być roślinne)
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • kardamon, curry, szczypta soli

1. Mango obieramy, kroimy, wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko, jogurt, łyżeczkę miodu, przyprawy.

2. Blendujemy wszystko do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy napój schładzamy przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje