Mango lassi - indyjski przysmak
Pyszny koktajl w radosnym żółtym kolorze orzeźwia, gasi pragnienie, dostarcza cennych witamin i jest równocześnie zdrową odpowiedzią na "ochotę na coś słodkiego". Nie zawiera dodatku cukru ani polepszaczy, więc można delektować się nim bez obaw. Co więcej, mango słynie z upiększających i oczyszczających właściwości, dlatego warto włączyć je do diety, także w tej postaci.

Składniki
- 1 mango
- 1 szklanka jogurtu naturalnego (ewentualnie greckiego)
- 1/2 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- kardamon, curry, szczypta soli
1. Mango obieramy, kroimy, wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko, jogurt, łyżeczkę miodu, przyprawy.2. Blendujemy wszystko do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy napój schładzamy przed podaniem.